Kivágó Arnold szeminárium – 2015. augusztus 8.

Augusztus elején újabb szemináriumon vettünk részt, ezúttal azonban kicsit más szemszögből tekintettünk rá az engedelmes munkára. Ez a nap ugyanis az IPO engedelmesről szólt. A szemináriumot Kivágó Arnold tartotta, aki az idei belga juhászos világbajnokságon (FMBB) egyéniben 5. helyen végzett, és engedelmes ágazatban 93,5 pontot ért el Lito vom Adlerauge nevű, 4 éves malinois-jával.

Lito

A szeminárium nagyon jó hangulatban zajlott. Csak a hőséggel kellett megküzdenünk, de előrelátóan vittünk magunkkal egy pavilont, így végig volt árnyékunk. 🙂 A hallgatóság zöme IPO versenyző volt, de az obedience sportból is akadt több résztvevő. A képzésnek a Kraft Sportegyesület gyönyörű tárnoki pályája adott otthont, ami egyébként az októberi obedience országos bajnokság helyszíne is lesz.

A napot Arnold egy általános bevezetővel indította, aminek a legfontosabb eleme az volt, hogy mennyire lényeges, hogy szeressük a kutyát, és éreztessük vele, hogy számunkra ő a bajnok. Ennél a résznél mi sűrűn bólogattunk, mert ez szerintünk is ugyanígy van. 🙂 Ezt követően az IPO engedelmesnek megfelelő sorrendben mentünk végig a különböző feladatokon (szabadon követés; menet közben ültetés, fektetés, állítás; apport sík talajon és akadályon; előreküldés; plusz külön volt szó az eresztésről), melyeket Arnold Litoval vagy a csapattársai kutyáival szemléltetett. A napot végül a kutyás jelentkezők zárták.

DSC_0089

Arnold egy fiatal kutyával

Arnold személyében egy igazán elhivatott és kutyákat tisztelő sportembert ismerhettünk meg. Köszönjük, hogy ott lehettünk, és további sok sikert kívánunk!

DSC_0156

Kis csapatunk

Fotók: Frittmann Ivett

Hozzászólás